NOSALTRES

UNA BREU PRESENTACIÓ DE TARRACO PROFANA

Us preguntareu… Què coi és aquest bloc de papers?! Però si no té ni cap ni peus!
Tarraco Profana, la publicació orgàsmica bitrimestral nascuda els darrers mesos del 2011 a Tarragona. L’objectiu de la revista és la creació d’un canal d’expressió plural que reculli aquelles veus (majoritàriament tarragonines) que pel caràcter crític o dissonant de la seva opinió, són desplaçades de les publicacions canòniques.

Què entenem per orgàsmic? Doncs humor sobretot (així que estaria bé que fessis un pensament, envia’ns coses, som la teva revista i a part de ser molt saludable… riure és algo que estimem amb fervor), històries eròtiques i sexuals, sàtires dels polítics -perquè a part d’enfonsar-nos en la misèria i aprofitar-se de la nostra existència, també serveixen per a això: insultar-los-, vinyetes, coses que et passin pel cap i siguin interessants per la resta de la humanitat tarragonina (i mundial, si vols), crítiques a l’administració pública, documents curiosos i intel·lectualment onanistes, alternatives al sistema econòmic actual, política extraparlamentària i lumpenproletària (anticapitalistes i tarats mentals), assaig, acudits i també tot aquell art que es pugui imprimir, és a dir… dibuixos, collages, poesia, literatura, obres de teatre,… Tarraco Profana és una revista que pot no tenir límits. El que vulguis!!!

Com funciona? És molt i molt fàcil, tu crees la teva paranoia (escrit, dibuix,…) i l’envies al correu electrònic: tarracoprofana@gmail.com, dónes nom o un pseudònim amb el que signar la teva obra i nosaltres entrarem en contacte amb tu directament per fer-te una proposta de maquetació (a no ser que ja l’hagis fet tu) si el que ens has enviat és suficientment orgàsmic o per donar-te una excusa del per què no volem publicar el que ens has enviat. Excusa que t’ajudarà, nogensmenys, a escriure més orgàsmicament la pròxima vegada. Volem que participis ja! Expressa’t hòstia! Segur que saps alguna cosa del teu veí que les tarragonines i els tarragonins ens mereixem saber.

Quina és la seva teoria econòmica? Tarraco Profana aspira a l’autonomia total i pura dels diners… Però a la pràctica ens fotem. De moment l’únic que hem de pagar són les impressions i el paper. No és massa però són diners que surten de les nostres butxaques i, com que no som banquers, s’acaben. Per altra banda, segons les expectatives, s’aspira a la distribució gratuïta, però la pràctica ens obliga a ficar un preu. I aquest preu, per no violar els nostres principis, serà lliure.

Què vol dir preu lliure? Que per un número de la revista pagues el que vols (el que vols és entre cap i infinits euros pel cantó on hi ha més números, no per aquella on l’infinit i el zero es toquen… que ens coneixem i bé has de voler alguna cosa). Si voleu que us mantinguem al corrent, envieu el vostre correu electrònic a tarracoprofana@gmail.com indicant que vols estar informat o informada sobre els moviments de Tarraco Profana. Això vol dir saber quan sortirà el proper número i potser alguna bajanada. Com que volem que la cosa quedi clara, insistirem sobre el fet que no és una revista, en cap aspecte, amb ànim de lucre. El benefici econòmic en aquesta revista no existeix. Si mitjançant el preu lliure o alguna activitat per finançar, es fan diners per sobre del cost total d’impressió, es farà una d’aquestes dues coses: imprimir més números de l’edició present o imprimir més números de l’edició següent.

Què pots aportar per apropar Tarraco Profana a la seva autonomia econòmica total? Aquesta és la part més difícil d’entendre però segur que hi ha gent que hi arriba. La qüestió és, en aquest cas, aportar infraestructures com, per exemple, programes pirata per maquetar, paper DIN-A3 o si algú té una font de tinta inacabable i la vol compartir amb la revista també és una manera d’ajudar en aquest sentit.

Deixa un comentari